id11

id11

gebak met de Museumnacht Delft / Ciccionina

onderZOEKTPosted by id11 2011-07-11 05:25PM

In aanloop naar, en als onderdeel van, ons nieuwe project id11 onderZOEKT nodigen we ons zelf uit op de koffie bij organisaties in Delft. Vanzelfsprekend brengen wij gebak mee.

Het is een taartvolle dag, want na Kadmium zitten we nu om de tafel bij Nina Voets van de Museumnacht Delft en Ciccionina. De tweede appeltaart van vandaag komt van De Diamanten Ring, die zich zelf nu meteen leverancier mag noemen van de beste appeltaart tot nu toe.

Nina omschrijft id11 als een organisatie die werkt met jonge kunstenaars uit binnen- en buitenland die werk op locatie kunnen maken en presenteren. Id11 zoekt daarbij kunstenaars die site-specific kunnen of willen werken en het experiment niet uit de weg gaan. Nina ziet id11, net als bijvoorbeeld CarArt, als initiatieven die zich aan de rand van het culturele veld bewegen door de omvang, tijdelijkheid en soort activiteit. Het zou misschien goed zijn om deze initiatieven meer met elkaar te verbinden en voor het (specifieke) publiek inzichtelijker te maken. Door de keuze van id11 om kunstenaars locatie gebonden te laten werken in combinatie met het gastenverblijf, neemt ze een geheel eigen positie in. Voor de toekomst adviseert Nina om richting binnenstad te trekken aangezien hier meer publiek is voor dit soort activiteiten. Ze ziet wel mogelijkheden in combinatie met een nieuwe locatie voor Ciccionina. Hoewel de Museumnacht Delft nu, als ook Ciccionina eerder, kunstenaars op tijdelijke locaties laat werken, ziet Nina dit niet als vervanging van id11. Voor haar staat het gebruik van tijdelijke / spannende locaties voorop en zijn dit toevallig kunst gerelateerde invullingen. De inzet van tijdelijke ruimtes voor kunst in de komende Museumnacht Delft hadden we misschien wel eerder kunnen kortsluiten, aangezien id11 dit de vorige Museumnacht Delft al had gedaan op kleine schaal. De associatie met id11 lag toen misschien nog iets te veel bij alleen artist-in-residence.

Voor de komende Museumnacht Delft ziet Nina zeker mogelijkheden tot samenwerking en na een presentatie van onze planen voor oktober en november, zal ze voornamelijk meedenken in het vinden van een werk- en presentatielocatie in de binnenstad. Ze neemt dit mee in de zoektocht naar ruimte voor het project ‘tussenruimte’ tijdens de Museumnacht Delft. Met weer wat nieuwe namen, ideeën en een volle maag, gaan we ieders ons eigen weegs op deze zonnige dag…

Museumnacht Delft

Ciccionina

  • Comments(0)//blog.id11.nl/#post55