id11

id11

gebak met Vidomes

onderZOEKTPosted by id11 2011-08-05 12:31PM

In aanloop naar, en als onderdeel van, ons nieuwe project id11 onderZOEKT nodigen we ons zelf uit op de koffie bij organisaties in Delft. Vanzelfsprekend brengen wij gebak mee.

Op weg naar het kantoor van Vidomes fietsen we weer eens door de Poptahof, de wijk waar we de afgelopen jaren regelmatig te vinden waren met in ons kielzog tal van (internationale) kunstenaars die in een projectruimte of lege flat een kunstwerk realiseerden. Nu zijn we slechts op zoek naar een bakker voor gebak, als voorbereiding op onze afspraak. Het wordt appelgebak van de Multivlaai in de Hovenpassage. We schotelen het voor aan Olof Rust woonconsulent bij woningbouwvereniging Vidomes en mogelijk een collega van hem.

Het is ’s ochtends vroeg al opvallend druk bij Vidomes en we spreken Olof dan ook alleen. Olof kent id11 vooral van ons project Delft op Zicht dat we vorig jaar opLOCATIE hebben uitgevoerd in Kadmium. Hiervoor heeft Vidomes ons gedurende een maand twee appartementen ter beschikking gesteld om de gastkunstenaars in te kunnen huisvesten. In dit gesprek onderZOEKT id11 dan ook iets minder zichzelf, maar meer de eventuele mogelijkheden voor de uitvoering van dit project en toekomstige projecten.

Olof ziet id11 als een kunstenaarsinitiatief die (buitenlandse) kunstenaars naar Delft haalt om hier te exposeren. Hij heeft geen idee hoe id11 zich verhoud tot andere organisaties, initiatieven of instelling binnen het culturele veld van Delft. Hij denkt dat id11 zich onder het ‘gewone publiek’ nog meer zou kunnen profileren, aangezien id11 daar nog te onbekend is terwijl id11 toch interessante dingen doet en (buitenlandse) kunstenaars naar Delft haalt.

Op basis van de eerdere ervaring met id11 staat Olof zeker weer open voor samenwerking. De kosten mogen in deze tijd echter niet te hoog zijn, zo kan Vidomes geen reguliere woningen aan het aanbod ontrekken voor initiatieven van id11. Dit hangt dan natuurlijk weer mede af van wat Vidomes er voor terug krijgt. Voor panden die zich in een fase voor sloop of renovatie bevinden, ziet hij echter geen problemen. Concreet biedt hij voor ons project in oktober en november een vierkamer appartement aan in de Professor Telderslaan. Ook behoort een tijdelijke projectruimte in de binnenstad voor die periode tot de mogelijkheden. Bij het leefbaar maken van het appartement ziet hij ook geen bezwaar om de vliegende brigades van Stunt hierop in te zetten. Alles dient nog wel ter goedkeuring van zijn nieuwe manager, waar op wij een exemplaar van het FLAT_land boekje en natuurlijk een stuk appelgebak voor haar achterlaten. We vragen Olof nog eens na te denken over mogelijk langere inzet van een appartement als gastatelier, mede in het ligt van het mogelijke toekomstige Europese project CreArt.

Wij verlaten opgetogen Vidomes en hopen dat de randvoorwaarden voor het project in oktober en november hiermee veilig gesteld zijn, dit zou een pak van ons hart zijn….

Ps. We waren geheel onterecht sceptisch over het appelgebak van de Multivlaai, deze staat direct in onze top 3.

Vidomes

  • Comments(0)//blog.id11.nl/#post59