id11

id11

gebak met Woonbron

onderZOEKTPosted by id11 2011-08-09 09:57PM

In aanloop naar, en als onderdeel van, ons nieuwe project id11 onderZOEKT nodigen we ons zelf uit op de koffie bij organisaties in Delft. Vanzelfsprekend brengen wij gebak mee.

Wederom belanden we in de Hovenpassage in de Poptahof. Een scala aan bedrijfspanden in en rond dit gebied staan leeg……de ideeën voor invulling ontstaan direct, maar we moeten nu focussen op een nieuwe appelgebak leverancier. Bakker Ammerlaan heeft geen appelgebak meer, maar wel een appelcake taartje, dat echter niet in stukken gesneden mag worden want dat is beleid……..!? Linda Burgers van Woonbron neemt deze nobele taak voor haar rekening.

Sinds 2008 hebben we met id11 projecten gerealiseerd in de Poptahof, waarbij Woonbron een goede partners bleek. Onze contactpersoon al die tijd was Leendert Wiebenga, die pas met pensioen is gegaan. Dit is dus eigenlijk ook een soort van kennismakingsgesprek, hoewel Linda altijd op de achtergrond al wel aanwezig was.

Linda vat id11 in drie woorden samen: pioniers, daadkrachtig en inspiratievol. Ze is verder niet zo bekend met het culturele veld van Delft en weet in die zin id11 ook niet te plaatsen. We laten het verder dan ook maar even bij ons zelfonderzoek en focussen op de praktische kant van id11 onderZOEKT en onze dromen voor de toekomst. Linda geeft aan erg positief te zijn over de samenwerking met id11 in het verleden en staat dan ook positief tegen het opnieuw beschikbaar stellen van tijdelijke (woon) ruimte, mits die voorhanden is. Voor oktober en november gaat ze kijken, maar kan daar nu nog geen concrete toezeggingen over doen. Wel heeft ze waarschijnlijk een werk- en presentatieruimte beschikbaar in de Harnaschpolder voor november.

Vanaf januari zou misschien een ruimte in Amber tot de mogelijkheid behoren. We vertellen haar over het Europese project CreArt en fantaseren even over een (permanent) gastenverblijf gekoppeld aan een werk- en presentatieruimte als onderdeel van Amber. Dit gastenverblijf zouden we dan ook misschien kunnen inzetten om kunstenaars van andere instellingen tijdelijk onderdak te geven als ze aan een project in Delft werken.

Het was een plezierige kennismaking met opties voor de toekomst, het appelcake taartje was daar en tegen niet heel erg bijzonder.

Woonbron

  • Comments(0)//blog.id11.nl/#post60