id11

id11

gebak met CarArt

onderZOEKTPosted by id11 2011-08-18 09:15PM

In aanloop naar, en als onderdeel van, ons nieuwe project id11 onderZOEKT nodigen we ons zelf uit op de koffie bij organisaties in Delft. Vanzelfsprekend brengen wij gebak mee.

Vandaag zijn we op de koffie bij Amber Leenman van CarArt. Het gebak is van de Hema en is helaas geen appel- maar mokkataart. Blijkbaar is appelgebak niet alleen bij ons in trek. Het kantoor van Leenman & Strandhagen heeft een metamorfose ondergaan sinds de eerste keer dat ik het betrad en heeft nu alles van een behaaglijke werkplek. Koffie met gebak maakt de setting helemaal compleet.

Amber kent id11 van de expertmeeting in 2008 waarbij met betrokkenen in het veld werd onderzocht of de realisatie van een gastatelier in Delft mogelijk zou zijn. Hierbij presenteerde id11 gastateliers in twee vergelijkbare steden als Delft en gaf Trans Artists input. Vanuit de expertmeeting is er een startdocument verschenen dat hier is te downloaden. Dit profiel van id11 als een plek voor kunst en kunstenaars heeft Amber nog steeds. id11 ziet ze als een initiatief dat overal een aanvulling op kan zijn en makkelijk kan aansluiten, dit door de tijdelijkheid waar id11 mee werkt en de open houding tot samenwerking. Wel vanuit de insteek van professionele hedendaagse kunst.

De toekomst voor id11 ziet ze somber in het licht van de huidige bezuinigingen, zelf ondervindt ze dit ook met CarArt. Mensen zijn ook (nog) niet bereid om te betalen voor kunst & cultuur, dit vergt een omslag en dat kost tijd. De meeste organisaties wordt deze tijd echter niet gegund.

De samenwerking tussen CarArt en id11 was er al en gaf CarArt een internationaal tintje. Wij suggereren om misschien voor de toekomst dit nog te versterken door speciaal (internationale) kunstenaars uit te nodigen voor CarArt en deze een maand voorafgaand aan CarArt een werk terplekke voor het festival te laten maken. Wellicht zouden ze dan kunnen kamperen in caravans. id11 zou mogelijk zelfs het curatorschap over het kunst deel van het festival op zich kunnen nemen…..om maar eens wat gedachten te opperen.

De taart was best lekker, het gesprek interessant en wij kijken uit naar de komende editie van CarArt, op 3 en 4 september, ondanks dat we dit jaar niet in de mogelijkheid zijn een bijdrage te leveren.

CartArt

  • Comments(0)//blog.id11.nl/#post61