id11

id11

delftse kunstenares naar spanje

CreArtPosted by id11 2013-01-28 09:42PM

De Delfste kunstenares Merel van Engelen is geselecteerd voor een masterclass van de Spaanse schilder Antonio Lopez, in Spanje van 24 februari tot 1 Maart.

De masterclass wordt georganiseerd door het Europese netwerk CreArt, waar Delft in participeert en die Delftse kunstenaars de komende jaren tal van mogelijkheden biedt.

Samen met 24 ander Europese kunstenaars zal Merel van Engelen een masterclass volgen van de Spaanse schilder Antonio Lopez. De focus van de masterclass ligt op de verschillende perspectieven uit de figuratieve schildertraditie als stillevens, portretten en landschappen. Er wordt stil gestaan bij het proces van creƫren en het gebruik van technieken. Zeker net zo belangrijk is het onderling uitwisselen van kennis en ervaring tussen de deelnemende kunstenaars uit de verschillende Europese landen.

Merel van Engelen heeft vorig jaar haar opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen afgerond, waar zij een traditionele schilderkunst opleiding volgde. Als schilderes observeert zij de wereld rondom haar en vertaalt deze ervaringen naar de schilderijen die ze maakt. Van Engelen schildert dan ook alledaagse beelden, die voor iedereen herkenbaar zijn zonder dat het vanzelfsprekend is. Haar frisse manier van schilderen nodigt de toeschouwer uit om opnieuw te kijken. Van Engelen is enorm verheugd en vereerd deel te mogen nemen aan de masterclass van Antonio Lopez en kijkt uit naar deze leerzame en bijzondere ervaring.

In het Europese CreArt netwerk participeren de volgende steden: Aveiro, Linz, Vilnius, Pardubice, Kaunas, Lecce, Kristiansand, Harghita, Arad, Genoa, Valladolid en Delft.

Voor meer informatie over CreArt zie: www.creart-eu.org en voor meer informatie over Merel van Engelen zie: http://merelsophievanengelen.nl

  • Comments(1)//blog.id11.nl/#post89