id11

id11

gebak met WeSD

onderZOEKTPosted by id11 2011-07-05 07:41PM

In aanloop naar, en als onderdeel van, ons nieuwe project id11 onderZOEKT nodigen we ons zelf uit op de koffie bij organisaties in Delft. Vanzelfsprekend brengen wij gebak mee.

Het 1e koffiegesprek vindt plaats met Berend Jan Berends van Werkplaats Spoorzone Delft (WeSD), met appeltaart van Bakkerijen Blok & Tijsterman. Het gebak laat geen verpletterende indruk achter, de locatie waar WeSD sinds kort gevestigd is wel. Gevestigd op de sfeervolle zolderverdieping van station Delft CS is er een fantastisch uitzicht over het bouwterrein.

Na een presentatie van de projecten en activiteiten die gebundeld zijn onder WeSD, praten we verder over id11. Volgens Berend Jan nodigt id11 kunstenaars uit om te reflecteren op de omgeving waarin hun werk tot stand komt. Het betreft geen´comunity art´maar er is zeker sprake van maatschappelijke betrokkenheid. Binnen het culturele veld van Delft ziet hij verwantschap met 38CC alleen treedt id11 dan buiten de kaders van de expositieruimte. Kunst en cultuur staan onder druk, dus ziet hij voor id11 een moeizame toekomst. Wellicht ontstaan er mogelijkheden voor het organiseren van meer publiek gerichte evenementen, aldus Berend Jan.

In relatie tot WeSD staat hij open voor projecten die aansluiten bij de peilers van de spoorzone activiteiten. Voor de korte termijn (oktober en november) ziet hij niet direct mogelijkheden voor woon- en werkruimtes binnen de WeSD.

id11 ziet mogelijkheden voor haar kernactiviteit; een gastatelier en laagdrempelige werk- en presentatieruimtes, waar experiment kan gedijen, bij de realisatie van de Blauwe Toren en op de (leegstaande) bouwkavels zodra de spoortunnel er ligt. In samenwerking met jonge architecten zouden we hier een mobiel gasatelier kunnen ontwikkelen.

De koffie smaakte goed en de dialoog was inspirerend, over het gebak zullen we verder maar zwijgen…

WeSD

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.